Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga voor een natuurlijke zwangerschap en bevalling in Almere-Buiten.     pexels-lucas-mendes-3094422 

Wanneer je zwanger bent verandert je lichaam. Mentaal verandert er ook veel. In de yoga lessen leer je omgaan met deze fysieke en mentale veranderingen. Je leert specifieke oefeningen waardoor je spieren elastisch worden. Deze oefeningen ondersteunen je tijdens de zwangerschap, de bevalling en zeker ook daarna. Er is extra aandacht voor de bekken, bekkenbodem, rug en schouders. De lessen zijn een goede voorbereiding op de bevalling en daarna. Daarnaast is er tijdens de les veel ruimte voor diepe ontspanning en contact maken met je kindje in je buik. Ook kun je ervaringen delen met andere zwangere vrouwen in de groep.

De lessen worden gegeven volgens de methode van Birthlight, opgericht door Françoise Barbira Freedman. Deze manier van lesgeven kenmerkt zich door bewegingen klein en effectief te maken, met veel aandacht voor het gehele lichaam en geest. Door deze effectieve micro-bewegingen zijn de lessen geschikt voor iedereen, met of zonder yoga ervaring, met of zonder klachten vanaf minimaal de 14e zwangerschapsweek. Na je 14e week mag je instromen wanneer je wilt.

Yoga tijdens je zwangerschap helpt:

– om te gaan met de lichamelijke en mentale veranderingen.
– het zuurstoftoevoer naar je organen en je baby te verbeteren.
– je kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.
– om fysiek en mentaal voorbereid te zijn op de bevalling.
– angsten en spanning te verminderen.
– om te ontspannen en jezelf goed te voelen in je eigen lichaam.

De lessen zijn elke vrijdagochtend om 09:30 uur.

Wil je goed voor jezelf en je kindje zorgen tijdens de zwangerschap? Vul dan het Contact formulier in voor een proefles. Een proefles is € 16,00. *Wanneer je een 10 lessenkaart koopt wordt deze verrekend.

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de zwangerschapsyoga. Je hoeft alleen de factuur naar je zorgverzekeraar te sturen.

Prijzen

Kaart Prijs Geldigheid
5-lessenkaart € 80,00 Twee maanden
10-lessenkaart € 140,00 Vier maanden